FA CUP FINAL: Arsenal 2-1 Chelsea
2017. május 28. írta: Chelsea Hungary

FA CUP FINAL: Arsenal 2-1 Chelsea

2015 után ismét az Arsenal vitrinjébe kerül az FA-kupa-serleg.

Az Arsenal vitatott góllal jutott vezetéshez a Chelsea elleni, a Wembleyben rendezett finálé negyedik percében, de Anthony Taylor játékvezető kisebb tanakodás után megadta Alexis Sánchez találatát, mert úgy ítélte meg, hogy a lesen álló Aaron Ramsey nem zavarta az akciót.

Az Ágyúsok sokáig őrizték az előnyt, és a 68. percben Victor Moses műesését, és második sárga lapját követően emberelőnyben folytathatták.

Bár a bajnok tíz emberrel is egyenlíteni tudott egy Diego Costa-villanásnak köszönhetően, Ramsey perceken belül egy jól helyezett fejessel eldöntötte a csúcsmeccset Olivier Giroud előkészítése után.

Az Arsenal rekordot jelentő 13-adik alkalommal lett FA-kupa-győztes, és hetedszer ért révbe ebben a sorozatban Arsene Wenger irányításával.

Alex Oxlade-Chamberlain Arsenal Chelsea FA Cup final

FA-kupa-döntő, végeredmény:
Arsenal-Chelsea 2-1 (Sánchez 4., Ramsey 79., ill. Diego Costa 76.; kiállítva: Moses 68., Chelsea)

A bejegyzés trackback címe:

https://chelseahungaryfans.blog.hu/api/trackback/id/tr1212546669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása