Chelsea 3-2 Arsenal
2018. augusztus 19. írta: nms 19

Chelsea 3-2 Arsenal

Kiváló, nagyon közönségszórakoztató mérkőzést játszott az angol labdarúgó Premier League 2. fordulójában a Chelsea és az Arsenal a Stamford Bridge-en. A két csapat keretében összesen két angol játékos szerepelt: a hazaiaknál Ross Barkley kezdőként hatvan percet kapott, a vendégeknél Danny Welbeck a cseresorból nézte végig a londoni rangadót. Az első szó, ami eszébe jut az embernek a Chelsea – Arsenal bajnoki után az, hogy: váó.

dk5s-vqxcaaxli5.jpg

Ha plusz reklámot szeretne valaki készíteni az angol Premier League-nek, hát az első félidő alapján lenne nyersanyaga: remek hangulat, óriási tempó, négy gól és több mint 20 kísérlet a két csapattól – csak kapkodták a fejüket a nézők a rengeteg esemény láttán.

A Chelsea kezdett aktívabban és ugyan az Arsenalé volt az első komolyabb lehetőség, a hazaiak szereztek vezetést a 8. percben Pedrónak köszönhetően. A folytatásban a Chelsea lényegében lefocizta ellenfelét, ám így is egyenlíthetett volna Unai Emery csapata, de Aubameyang ziccerben rontott. Góllal büntetett a Chelsea, Morata fejezett be higgadtan egy támadást.

Vezetett a Chelsea, ám az Arsenal a széleken rendre meg tudta bontani a hazai védekezést, tehát a házigazdák nem lehettek nyugodtak. Pláne, ahogy a félidő hajrája alakult: a 37. percben Henrih Mhitarjan lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba, a 41.-ben pedig az ő visszagurítását zúzta a kapuba Alex Iwobi (2–1, 2–2). A két gól között még arra is volt idő, hogy Morata remek lövésénél Cech bemutasson egy ugyanilyen szép védést.

A játékrész végén még kihagyott két helyzetet az Arsenal, amely kétgólos hátrányból egyrészt talpra tudott állni, másrészt egy rakás további lehetőséget is elrontott. Tulajdonképpen Unai Emery nem lehetett elégedetlen...

dk5soh8xgaakrkl.jpg

A második játékrész első felében Cechnek volt két nagy bravúrja, majd a 77. percben a világ legdrágább kapusának, Kepának kellett észnél lennie. A 81. percben aztán megszületett a győztes gól, egy bal szélen, szépen végigjátszott akció végén Alonso gurított a vendégkapuba.

A Chelsea így két fordulót követően is hibátlan, míg Unai Emery csapata két vereséggel kezdett a Premier League-ben. Erre legutóbb 26 évvel ezelőtt volt példa az Arsenalnél.

dk5uanpwsaa3vkz.jpg

Mateo Kovacic debütálása:

• 100% take-ons completed

• 100% pass accuracy

• 100% tackles won

(54 labdaérintés, 43 passz, 43 sikeres passz, 3 tackles, 2 fouls won, 1 take-on)

TÖKÉLETES DEBÜTÁLÁS!

 

Marcos Alonso: 91 mérkőzés, 14 gól

Danny Welbeck: 80 mérkőzés, 15 gól

(Marcos Alonso nem csatár...)

 

Marcos Alonso teljesítménye számokban:

102 labdaérintés

85% passz pontosság

73 passz

7 labdaszerzés

5 légi párbaj győzelem

3 lövés

2 helyzet kialakítás

1 gólpassz

1 gól

SUPERMAN!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chelseahungaryfans.blog.hu/api/trackback/id/tr8914189389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása