Szuperkupa: Chelsea 0-2 Manchester City
2018. augusztus 06. írta: nms 19

Szuperkupa: Chelsea 0-2 Manchester City

Vereséggel zárta felkészülését a Chelsea

A Manchester City ott folytatja ahol, abba hagyta. A Premier League (Manchester City) és az FA kupa (Chelsea) címvédője csapott össze vasárnap a Wembley-ben. Mindkét csapatban kulcsfontosságú játékosok hiányoztak, londoni oldalról: Eden Hazard, N'Golo Kanté és Thibaut Courtois, manchesteri oldalról: Kevin De Bruyne és David Silva sem volt a keretben. Cserébe mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, Hudson-Odoi (Chelsea) és Phil Foden (Man.City).

dj2nk8fw0aatap6.jpg

A londoni csapat új vezetőedzője, Maurizio Sarri első tétmeccsén szerepelt, nem túl sok sikerrel.

A találkozó elején a Chelsea járatta többet a labdát, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. Esélyeiken az sem segíttet, hogy a 13. percben Sergio Agüero vezetéshez segítette a City-t. Ez volt az argentin csatár 200. gólja a City színeiben, amivel klubrekorder.

 

 A félidő hajrájában kis híján egyenlíteni tudott a fővárosi klub, Marcos Alonso felívelt labdája tréfálta meg a kimozduló Claudio Bravót, ám a manchesteriek kapusa javított, és az alapvonalnál összeszedte a labdát.

 

A mérkőzés 58. percében megduplázta Sergio Aguero csapata és saját maga góljainak számát is. Egy Chelsea labdavesztés követően öt a négy ellen vezette a támadást a City, Bernardo Silva kiugratta a védelem mögé bemozgó Agüerót, aki Willy Caballero lábai között a kapuba passzolt.

Az újabb bekapott gól után Sarri cserékkel próbálta felpörgetni csapata játékát, de nemhogy szépíteni, igazán komoly helyzetet sem sikerült kialakítani, így a City mondhatni simán nyerte meg a szezon első trófeáját. Ebből a fajtából ez volt neki az ötödik (öt év után az első).

ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)

Chelsea - Manchester City 0-2

Wembley, London. Vezette: Moss (angol)

CHELSEA: Caballero – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, M. Alonso – Fabregas (Drinkwater, 60.), Jorginho, Barkley – Pedro (Moses, 80.), Morata (Abraham, 69.), Hudson-Odoi (Willian, 60.)

MANCHESTER CITY: Bravo – Walker, Stones (Claudio Gomes, 94.), Laporte (Otamendi, 87.), Mendy – Bernardo Silva, Fernandinho, Foden (Brahim Díaz, 76.) – Mahrez (Gabriel Jesus, 68.), Agüero (Kompany, 79.), Sané (Gündogan, a szünetben)

G: Agüero (13., 58.)

 

'Bízom a csapatban és hiszek abban amit csinálunk' - Azpilicueta

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chelseahungaryfans.blog.hu/api/trackback/id/tr8414164395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása